Syyskuussa 2019 astelin ensimmäistä kertaa Höyhtyän Välkkeen ovista sisään. Koska asuinpaikkani Oulussa sijaitsee toisella puolella jokea, talon toiminta ei ollut minulle entuudestaan tuttua. Olin kirjoittanut muistilappuuni: pinkit teippaukset ikkunoissa, asukastupa. Olin muodostanut mielessäni kuvan pienestä tilasta, jossa vanhemmat ihmiset kokoontuvat kerran viikossa käsitöiden äärelle ja jossa toisinaan pidetään kokouksia. Olin yhtä aikaa hieman oikeassa ja äärettömän väärässä! Jo astuessani kynnyksen yli tajusin, että tupa on täynnä lounastavia ihmisiä, yhdessä kulmauksessa tehtiin kyllä käsitöitä, mutta nuorempien ihmisten voimin ja toisessa huoneessa temmelsi parikymmentä koululaista askartelun parissa. Seuraavina päivinä sain huomata, että tämä oli vain pintaraapaisu toiminnan laajuudesta.

Ensimmäisten viikkojen ajan tutustuin Höyhtyän Välkkeen päivittäiseen toimintaan. Viikkokalenterissa vilisi sanoja: muskari, laulukööri, bingo, teatterikerho, lasten taidekerho, tuolijumppa, lauantai kerho- kaikkiaan 23 erilaista harrastusmahdollisuutta viikon aikana! Suurimmaksi hämmästykseksi ei kuitenkaan jäänyt toiminnan laajuus, vaan että se on kaikille avointa ja maksutonta. Juuri kun olin ehtinyt ajatella että tämän kaltainen, matalankynnyksen harrastustoiminta joka on kaikille saavutettavissa, olisi kadonnut maastamme täysin, päädyn töihin paikkaan jonka koko toiminta-ajatus pohjautuu yhteisen hyvän rakentamiseen! Ensimmäinen ajatus markkinointivastaavana olikin: ”Tämä pitää saada kaikkien tietoon!”

Tammikuussa osallistuimme Oulu hallissa järjestettyyn Liikukko Nää- tapahtumaan, jossa jaoimme tietoa matalankynnyksen harraste- ja liikuntaryhmistämme. Ryhmät ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja niihin saa osallistua silloin kun itselle parhaiten sopii. Ryhmien toiminta ei edellytä aikaisempaa kokemusta, niihin ei tarvitse sitoutua, mukaan saa tulla missä vaiheessa vuotta tahansa eikä niissä harrasteta kilpailemista. Oli ilo huomata, että juuri tämän kaltaista toimintaa kaivataan ja olemmekin saaneet mukaan paljon uusia osallistujia. Löydät viikoittaiset toimintamme nettisivuiltamme www.lintulampi.net ja meille saa aina myös soittaa, jos haluaa lisätietoa. (044-4598577)

Seuraavassa blogi- tekstissä saatte tutustua tarkemmin meidän päivittäiseen lounastarjoiluun. Sitä ennen voi kurkistaa ruokalistaamme sivulta: www.lintulampi.net/ruokalista. Saamen kansallispäivänä to 6.2. klo 11.00-14.00 tarjoilemme erikoislounaan: poronkäristystä, perunamuusia, puolukkahilloa ja suolakurkkua. Jälkiruuaksi tarjoamme kampanisu-kahvit! (6€)

Voit seurata Höyhtyän Välkkeen toimintaa Facebookissa, Instagramissa nimellä Höyhtyän Välke sekä www.lintulampi.net-sivuilla.

Välkkeellä tavataan!

Henna Ikkala Toiminnan ohjaus / Höyhtyän Välke henna.ikkala@lintulampi.net / 044-4598577