“Ja me toivotamm, ja me toivotamm. Onnellista ja hyvää joulua!” Ynnin tiernapojat toivat joulutunnelman Höyhtyän Välkkeen puurojuhlaan Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä.

Puurojuhla käynnisti Lintulammen jouluajan

Torstaina 8.12., Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä fiirattu Höyhtyän Välkkeen puurojuhla käynnisti perinteiseen tapaan Lintulammen asukasyhdistyksen jouluajan. Kolmetuntiseen tapahtumaan kuuluivat maistuvan joulupuuron ja torttukahvien lisäksi Karjasillan seurakunnan tervehdys, jonka toivat alueen pastori Kimmo Kieksi ja kanttori Ilkka Järviö.

Välkkeen lauluköörin musiikillinen johtaja dir. mus. Pertti Haipola veti täyden salillisen tuttujen joululaulujen tunnelmaan. Juhlan kruunasivat Oulun NMKY:n pienet tiernapojat, jotka esittivät perinteisen mysteerinäytelmän sekä sieluun että sydämeen sattuvasti.  –Hieno esitys, tiivisti Välkkeen aktiivikävijä Kirsti Koivisto täyden salillisen tunnelmat.

Välkkeen jouluaika jatkuu vilkkaana. Mannerheimin lastensuojeluliiton Lintulammen yhdistys järjestää maanantaina 12.12. kello 18 alkaen oman avoimen puurojuhlansa Höyhtyän Välkkeessä.

Torstaina 15.12. juhlivat asukasyhdistyksen vammaisasiakkaat. Lauantaina 17.12. pidetään yksinäisten ja vähävaraisten jouluateria, jonka jokainen istumapaikka on nyt varattu ja jonotuslistallakin on muutama henkilö.

Tiistaina 20.12. yhdistys järjestää perinteisen joululaulutilaisuuden Karjasillan kirkossa. Laulut aloitetaan kello 13 Pertti Haipolan urkusäestyksellä Kalevi Ilkan johdatellessa laulua. Pastori Maija Hyvönen juontaa ja puhuu joulun sanomasta. Laulutilaisuuden päätteeksi yhdistys tarjoaa osallistujille torttukahvit seurakuntasalissa.

Höyhtyän Välkkeen runsas joululounas tarjoillaan keskiviikkona 21.12. kello 11-14. Herkullisen joululounaan hinta on aiempaan tapaan vain 7 euroa.