Puheenjohtaja Pohjola palkittiin tasa-arvotyöstä

Opetusneuvos Hilja Vilkemaan stipendisäätiö palkitsi puheenjohtaja, liikuntaneuvos Tuija Pohjolan säätiön tunnustuspalkinnolla merkittävän ja uraauurtavan asukastupatoiminnan ja tasa-arvotyön tekijänä.

Opetusneuvos Hilja Vilkemaan stipendisäätiö palkitsi puheenjohtaja, liikuntaneuvos Tuija Pohjolan säätiön tunnustuspalkinnolla merkittävän ja uraauurtavan asukastupatoiminnan ja tasa-arvotyön tekijänä.

Lintulammen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Tuija Pohjolalle ojennettiin YK:n päivänä 24.10. 2016 opetusneuvos Hilja Pilkemaan säätiön myöntämä tunnustuspalkinto merkittävästä ja uraauurtavasta työstään asukasyhdistystoiminnan kehittäjänä ja tasa-arvotyöstä eri ihmisryhmien välillä. Pohjolan ohella palkittiin yksinyrittäjä, kirjailija ja tutkija Anna Nieminen. Palkinnon luovutti Suomalaisen Naisliiton Oulun osaston puheenjohtaja Kirsti Ojala oululaisten naisjärjestöjen Rauha, tasa-arvo ja ihmisoikeudet -tilaisuudessa.

Säätiön lahjakirjan mukaan Tuija Pohjola on vaikuttanut suuresti Oulun liikuntamuotojen kehitykseen työnsä ohessa huomioiden tasa-arvoiset mahdollisuudet liikunnan harjoittamiseen niin eri sukupuolten kuin vähävaraistenkin näkökulmasta. Hänelle myönnettiin liikuntaneuvoksen arvonimi v. 2016. Tuija on tunnetusti vauvauinnin äiti. Hän on uransa aikana opettanut vauvauimareita ja koululaisia jo useassa sukupolvessa. Hän on toiminut kansanedustajana yhden toimikauden ja on kaupunginhallituksen jäsenenä ja kaupunginvaltuutettuna edelleen. Pohjola on asukasyhdistyksen puheenjohtajana  aktiivisesti alentanut aitoja eri kansalaisryhmien välillä. Pohjolan puheenjohtajuuskaudella asukasyhdistys ja alueella sijaitseva mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö ovat tehneet yhteistyötä siten, että yksikön asukkaat aterioivat asukastuvalla ja osallistuvat yhdistyksen toimintaan, muun muassa yhteisiin retkiin.