Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska, asukasyhdistyksen Tuija Pohjola ja Keskustan kansanedustajat Marisanna Jarva, Petri Honkonen ja Hannakaisa Heikkinen yhteispotretissa infopläjäyksen päätteeksi.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska, asukasyhdistyksen Tuija Pohjola ja Keskustan kansanedustajat Marisanna Jarva, Petri Honkonen ja Hannakaisa Heikkinen yhteispotretissa infopläjäyksen päätteeksi.

Keskustan eduskuntaryhmälle sote- ja työllisyysterveisiä

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen, eli sote on keskusteluttanut erilaisia kuppikuntia vuosikaudet. Tällä viikolla asiasta keskusteltiin  Oulun Kumppanuuskeskuksessa,  sosiaali- ja terveysministeriön tilaisuudessa, jossa uudistusta esitteli ministeri Juha Rehula.

Höyhtyän Välkkeen toimintaan tutustumaan tulleet, Oulussa kesäkokoustaan pitäneen pääministeripuolueen Keskustan eduskuntaryhmän edustajat saivat puheenjohtaja Tuija Pohjolan evästyksen. Yhdistyksen mielestä uudistuksessa on turvattava järjestöjen vahva asema sekä uudenlaisten toimintatapojen kehittäjänä että tuottajana. Lintulammen asukasyhdistys on toimintansa aikana työllistänyt 1200 eri henkilöä johonkin työtehtävään ja kouluttanut ammattiin noin 300 henkilöä.

Yhdistyksen pelkona on, että yhtiöitettävät palvelut merkitsevät pienten toimijoiden ahdinkoa ja palvelujen huononemista, “Toiminnassamme yhdistyvät vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen avun tarve ja työttömien henkilöiden tarve parantaa omaa työllistymismahdollisuuttaan oppisopimuskoulutuksella”, Pohjola korosti.

Kolmenvartin tykityksessä Keskustan tuore puoluesihteeri Jouni Ovaska, Oulun vaalipiirin Marisanna Jarva, Savo-Karjalan Hannakaisa Heikkinen ja Keski-Suomen Petri Honkonen saivat terveiset myös rahapeliuudistusta kokoon juoksevalle hallitukselle. Hyvä lopputulos merkitsee paljon asukasyhdistykselle, jonka matalankynnyksen toimintaa Höyhtyän Välkkeessä Raha-automaattiyhdistys tukee kohdennetulla toiminta-avustuksella.

Järjestöjen merkitystä korosti tahollaan Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n puheenjohtaja Helena Liimatainen. Liimatainen muistutti  STM:n tilaisuudessa ja 22.8. 2016 sanomalehti Kalevan Muutos nyt -blogissaan mainiosti siitä, että järjestöissä tehdään paljon muutakin, kuin juodaan kahvia. Lintulammen asukasyhdistyksessä kahvia on juotu, mutta pääpaino on ollut työn tekemisessä. Liimataisen blogiin pääset tutustumaan tästä. ET